woensdag 24 oktober 2012

jurkjes, rokjes, truien... (nr. 37 & 40)


Toen we begonnen met met het maken van de kledinglijn van 50|50 originals, en we dus ook een start maakten met deze blog, dachten we “ooh, dat doen we even!”  Appeltje-eitje-twee-vingers-in-de-neus, hoppa!

Dat was natuurlijk wel een klein beetje optimistisch. Want soms blijken onze geweldige design-plannen toch iets minder goed uitvoerbaar te zijn. Zo kreeg een broek die we okergeel wilden verven plotseling de kleur van een beschimmeld potje kerriesaus, de nieuwe lockmachine sneed per ongeluk de hals van een shirt in tweeën, en meer dan eens presteerden het om iets ondersteboven-achterstevoren-binnenstebuiten vast te naaien. Maar goed, gelukkig gaat het meestal wel gewoon goed!

Waar we ons wel echt een klein beetje in vergist hadden was de tijd die het kost om alles online te zetten. Het bedenken en ontwerpen van nieuwe items van de 50|50-collectie kost soms zoveel tijd dat er weinig overblijft om er blogs over te schrijven. En dat is jammer, want inmiddels kijken er dagelijks behoorlijk veel lezers op deze blog, en hopelijk maken we jullie zo enthousiast om zelf eens te komen kijken in de 50|50-store in Groningen! (Nog niet gedaan? Hup, ga dan snel!)

Om het goed te maken hebben we hier een aantal foto’s van kledingstukken die we gemaakt hebben de laatste tijd. Om lekker door te bladeren.

- rokje
rokje, maat M/L
Een oud shirt met een leuke print maar wat moet je tegenwoordig nog met shirts die tot boven je navel komen? We besloten er een rokje van te maken. Door het rokje van dubbele stof te maken konden we een speelser model met een rits en asymmetrische voorkant maken, met rits. Het comfort van een tricot rokje, maar dan wel iets spannender!

-wintertrui
trui/jurkje: maat M/L (40,42) verkocht
Deze trui hing al jaren in de kast, maar was maar een keer aangehad. Het probleem? Zolang hij in de kast hing, dacht je: "oh lekker, zo'n warme wintertrui die je aandoet, en dat de open haard dan spontaan aanspringt, de chocolademelk klaar staat en het geweldig winterweer wordt." Zo'n trui die heerlijk comfortabel is maar toch ook leuk staat. Maar dat was ie niet. In werkelijkheid was hij... nogal zakkerig en saai. En daarom bleef hij ongebruikt in de kast hangen. Daarom besloten we er een echte wintertrui van te maken. Met pompoms (we houden van pompoms! behalve van het maken ervan), en okergele details en hertjes op de rand. Nu de open haard nog aan! 

-jurkje
jurk, maat 42/44

We werden onmiddelijk verliefd op de stof van dit jurkje. Ergens hadden we nog een stuk vitrage liggen (waar hadden we die ook alweer eerder voor gebruikt? oja, hiervoor!) en maakten een open kanten achterkant. we namen de jurk een flink stuk in rond de taille... en voila!


Binnenkort weer meer blogs over de 50|50 originals, zo liggen er in de winkel een aantal tassen, kussens en kledingstukken, en is de collectie ook uitgebreid met een stel muisjes.. ? We vertellen er binnenkort meer over!

PS: krijg jij van dit weer ook al zin in warme sjaals en mutsen? Binnenkort ligt komt er een 50|50-wintercollectie in de winkel! Hier alvast een klein tipje van de sluier..

uilenmuts, binnenkort in de winkel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten